Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση (Τζοτζοπούλου Ευθυμία)

 


Σήμερα έχουμε χάσει μισθούς, συντάξεις, την πρόσβαση στην υγεία, οι αγρότες το εισόδημα τους, οι μικροί επαγγελματίες επίσης. Τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους αγρότες  αν λάβουμε υπόψη το αυξημένο κόστος παραγωγής, την νέα ΚΑΠ και τις επιδοτήσεις που κόβουν από την ΕΕ.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι των Γρεβενών πρέπει να στηρίξουν τη δύναμή τους ενισχύοντας την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις επερχόμενες εκλογές 8 Οκτωβρίου να κάνουμε το βήμα γεμίζοντας τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι εκλεγμένοι αλλά και οι υποψήφιοί της ήταν και θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, αγρότη στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μέσα και έξω από περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια .

Πολλοί αγρότες δυσκολεύονται να συνεχίσουν την παραγωγή τους   καθώς το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη (ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαια, θέρμανση, νερό, ρεύμα) αντίστοιχα και με τις ασφαλιστικές εισφορές, την εισφορά στον ΕΛΓΑ.

Σημαντικό είναι ότι οι καλλιέργειες των τελευταίων ετών δοκιμάστηκαν είτε λόγω ανομβρίας είτε λόγω συνεχόμενων βροχοπτώσεων ενώ  παράλληλα  δεν υπήρξε καμία ουσιώδη αποζημίωση του οργανισμού ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις νόσους και τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα. Ας κάνουν όλοι ιδίως αυτή την περίοδο ότι συμπάσχουν, όμως όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά διατήρησαν αυτόν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που «χαρατσώνει» τον αγρότη αλλά δεν τον αποζημιώνει. 

Τα χωριά  μας είναι ξεχασμένα, ερημώνουν.  Όλοι βιώνουμε την εγκατάλειψη των αγροτικών δρόμων. Όλα  αυτά τα χρόνια έρχεται ο κάθε λογής σωτήρας λέγοντας ότι έχει συνταγή, όμως όλα αυτά κοστίζουν και αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να συμβαδίσουν τα κέρδη των λίγων με τις ανάγκες του λαού.

Το δίλημμα είναι καθαρό.  Τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη ο λαός;  Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και Ε.Ε. ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους  αγωνιστές με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να μεγιστοποιεί την πίεση, για να πραγματοποιούνται έργα.

Ιδίως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για μείωση του κόστους παράγωγης, για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα αποζημιώνει στο 100%, για μέτρα προστασίας των καλλιεργειών από τα καιρικά φαινόμενα και κατώτατες εγγυημένες τιμές πάνω που θα εξασφαλίζουν στον αγρότη το κόστος παραγωγής και εισόδημα επιβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες του.  

Πάμε λοιπόν να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, δεν χρειαζόμαστε χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Αρκετά με το πάμε και οπού βγει, ήρθε  η ώρα να πάμε αλλιώς, ακολουθώντας  το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας με τον εκλεγμένο Δήμαρχο  εδώ και εννιά χρόνια Κώστα Πελετίδη "κάνοντας το ένα ευρώ δέκα".

Πάμε λοιπόν για μια εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση στον Δήμο και την περιφέρεια,  για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.         

                                     Τζοτζοπούλου  Ευθυμία

                                            Γεωργοκτηνοτρόφος

Μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών                                 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό

  Για τη Λαϊκή Συσπείρωση οι όποιες «χωρικές» ρυθμίσεις όπως και το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο Δυτικής Μακεδονίας  είναι η αποτύπωση της...