Γιατί με την Λαϊκή Συσπείρωση (του Γιάννη Φωτίου)

 


Φίλες και φίλοι, 

  Η καθημερινότητα για όλους μας είναι όλο και πιο δύσκολη καθώς χρόνο με το χρόνο η οικονομική κρίση που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία είχε ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες για την περιοχή των Γρεβενών. Οι αιτίες αυτής της πορείας είναι πολλές και σχετίζονται κατά βάση με επιλογές και αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.  

  Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και στην τοπική αυτοδιοίκηση για την απαξίωση του τόπου μας, την πληθυσμιακή συρρίκνωση και την εικόνα στασιμότητας που μας πληγώνει όλους. 

  Έχοντας μεγαλώσει στα Γρεβενά και μεγαλώνοντας πλέον τα δύο μου παιδιά στα Γρεβενά νιώθω ότι οφείλουμε όλοι εμείς, που βιώνουμε τις συνέπειες των κεντρικών επιλογών, αλλά και των τοπικών αρχόντων που τις υλοποιούν, να αγωνιστούμε, να απαιτήσουμε, να πετύχουμε περισσότερα. 

  Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν τα σχολεία μας καλύτερα, να διεκδικήσουμε καλύτερες αθλητικές υποδομές, χώρους πολιτισμού και αναψυχής, να διαμορφώσουμε έναν τόπο αντάξιο στις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. 

  Να αφήσουμε πίσω μας τις δοκιμασμένες συνταγές που μας έφεραν ως εδώ και να περάσουμε σε μια περίοδο ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής, διεκδίκησης για να δοθεί προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης και των χωριών.   

  Έχοντας αυτά στο μυαλό μου, αποφάσισα για πρώτη φορά να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την κα Παναγιώτα Ντάγκα, της παράταξης που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικεί για όφελος της κοινωνίας, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις και αλλότρια συμφέροντα. 

  Ως πτυχιούχος Κοινωνιολογίας, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και έχοντας εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό (Τραπεζικός Υπάλληλος) όσο και στο δημόσιο τομέα (Διοικητικός Υπάλληλος του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γρεβενών), γνωρίζω πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι απλό ούτε στη διοίκηση ούτε στην καθημερινότητα. 

  Με την πεποίθηση όμως ότι ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο όπως είναι τα Γρεβενά και τα χωριά γύρω από αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την εικόνα στασιμότητας, να οραματιστούμε και να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας εδώ στον τόπο μας.

  Σας καλώ επομένως να στηρίξετε τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης προκειμένου συλλογικά να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης μια νέα προοπτική για το σπίτι μας τα Γρεβενά.     

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Φωτίου

Τηλ. Επικοινωνίας 6947724987

Ε-mail g100fotiou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών

 Δείτε φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών και βίντεο από το grevenapres...