Δελτίο τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών







 Το μπλόκο  Γρεβενών παραμένει εδώ και οχτώ ημέρες  στην Αντιπεριφέρεια  Γρεβενών   με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα αγροτών και κτηνοτρόφων .

Σήμερα Τρίτη 23 Γενάρη στον χώρο του μπλόκου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όπου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν ομόφωνα να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους   ξεκινώντας  πορεία από την Αντιπεριφέρεια όπου βρίσκονται τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στην συνέχεια θα μπουν στην Εγνατία και θα καταλήξουν στον κόμβο Μυρσίνης, εκεί θα γίνει το νέο μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων  διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα  επιβιώσεις .

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο , πλαφόν στις τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας , επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΕ στα μέσα και εφόδια.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής , διασφαλίζοντας παράλληλα εισοδήματα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση .

Αναπλήρωση του χαμένου  εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ .

Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , που προβλέπει νέα αύξηση  των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις , ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής. 

ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα , με επαρκή κρατική χρηματοδότηση , που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο , από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους , σε όλα τα στάδια της παραγωγής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...