Πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ στα Γρεβενά για τις ευρωεκλογές

 


Δελτίο ΤΥΠΟΥ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης Γρεβενών του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη.

Στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Χριστάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, τόσο εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην ευρωβουλή, όσο κι εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα. Επισήμανε την πείρα που έχει ο λαός των Γρεβενών από την αντιλαϊκή πολιτική που συνδιαμορφώνουν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τόνισε την ανάγκη και στις ευρωεκλογές να σταλεί μήνυμα ενάντιά της, με ισχυρό ΚΚΕ.      

Ενώ η Τίνα Κουζιάκη, απευθυνόμενη στο λαό των Γρεβενών, έθεσε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. «Για αυτό και από την επόμενη μέρα, το μήνυμα που θα πάρει η κυβέρνηση πρέπει να το μετρήσει. Θα δώσει ο λαός ψήφο ανοχής ή ψήφο καταδίκης; Θα νιώσει η ΕΕ και η κυβέρνηση, ότι απέναντι της έχει ένα λαό πιο αποφασισμένο; Θα νιώσει την ανάσα του λαού; Θα πιεστεί από τους αγώνες του, όπως και το προηγούμενο διάστημαανέφερε μεταξύ άλλων.

Την Δευτέρα 27 Μαΐου, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Τίνα Κουζιάκη, επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Ε65 όπου μίλησε σε εργαζόμενους του έργου. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησής της Ν.Δ. και των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνδιαμορφώνουν στα πλαίσια της Ε.Ε την αντεργατική νομοθεσία με τις άλλες κυβερνήσεις με στόχο την θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Όπως το έκτρωμα του Γεωργιάδη που προβλέπει  13 ώρες δουλειάς, το γεγονός ότι πολλοί κλάδοι εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , ενώ τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχει οδηγήσει στο να σκοτώνεται ένας εργαζόμενος κάθε δύο μέρες. Τα Γρεβενά ανέφερε έχουν πείρα από τα ατυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 4 νέους ανθρώπους το προηγούμενο διάστημα. 

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτή την κανονικότητα της εξαθλίωσης, που έχει οδηγήσει το ΣΕΠΕ Γρεβενών να έχει μόνο έναν εργαζόμενο, να στείλουν μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής με τη ψήφο στο ΚΚΕ στις προσέχεις εκλογές αλλά και  με την συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους αγώνες  για την επιβίωση.

Στη συνέχεια η περιοδεία συνεχίστηκε στο κτήριο της αντιπεριφέρειας σε δημόσιες υπηρεσίες (Υπηρεσίες περιφέρειας, Εφορία, δασική υπηρεσία) και στον ΕΦΚΑ. Σε όλες τις υπηρεσίες έγινε μάρτυρας της αγανάκτησης των εργαζομένων λόγω της έλλειψης προσωπικού, της εντατικοποίησης της δουλειά και των μισθών που παραμένουν καθηλωμένοι. Η Τίνα Κουζιάκη ανέδειξε το αίτιο αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλο από την στρατηγική της Ε.Ε που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος .Έφερε το παράδειγμα της δασικής υπηρεσίας  που σε μια περιοχή με μεγάλες δασικές εκτάσεις υπάρχει μόνο ένας δασολόγος. Όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση με νόμο το προηγούμενο διάστημα  παραχώρησε την διαχείριση των δασών στις ξυλοβιομηχανίες αποδεικνύοντας την στόχευση που δεν είναι άλλη από την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Τέλος η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας που έχουν κυριαρχήσει στους εργαζόμενους, το ότι μια τόσο βασική εργατική -λαϊκή ανάγκη εξαρτάται από προγράμματα ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα την στιγμή που οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί οδεύουν προς συρρίκνωσή οι ιδιωτικοί, κάνουν χρυσές δουλειές. Την πολιτική αυτή την έχουν στηρίξει όλα τα άλλα κόμματα διαχρονικά στην ευρωβουλή, στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην τοπική διοίκηση. Έχουν όλοι δώσει τα διαπιστευτήρια τους.   

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα από την υποψήφια ευρωβουλευτή για μαζική στήριξη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ως την μονή εγγύηση ότι η Ε,Ε θα πάρει το μήνυμα οργής και αγανάκτησης για την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή. Η μόνη ψήφος που θα μετρηθεί  στο στρατόπεδο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού, που μπορεί να δώσει ώθηση στους αγώνες του λαού για να πάρει ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει ο δρόμος για να ζήσουμε όπως μας αρμόζει τον 21ο αιώνα.

  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου