Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ίδρυση Κέντρου Συμβουλευτικής από το Δήμο Γρεβενών

 Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών. Η Λαϊκή Συσπείρωση στα προημερησίας έβαλε το θέμα δημιουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών.

Η τοποθέτηση ήταν η εξής:

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα κακοποίησης γυναικών , προκύπτει  περισσότερο από ποτέ η αναγκαιότητα δημιουργίας δομής από την πλευρά του δήμου στην οποία να απευθύνονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Με δεδομένο ότι η βία εναντίον των γυναικών είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, που οι ρίζες του βρίσκονται στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε , στα πρότυπα που αναπαράγει, στη φτώχεια, τη διπλή εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες, στους πολλαπλούς ρόλους  που είναι αναγκασμένες να επιτελούν, δεν έχουμε αυταπάτες ότι αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες που αναπαράγουν το φαινόμενο  ότι θα επαλειφθεί.

Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής από το Δήμο Γρεβενών άμεσα , ώστε να υπάρχει δομή στην οποία θα απευθύνονται γυναίκες που ζουν στο Δήμο και βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές, εντός και εκτός οικογένειας.

Η δημοτική δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει το αίτημα , αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα, δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου.


Γρεβενά 21 Ιούνη 

Η δημοτική σύμβουλος 

Ντάγκα Παναγιώτα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη 2024 και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 στην ΠΕ Γρεβενών

 2024 

2019 











Δημήτρης Κουτσούμπας:"Μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να νικάμε"


 Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης τονίζει:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στο φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στο φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών, με ομιλητή τον Βασίλη Μπέλλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ).


Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ίδρυση Κέντρου Συμβουλευτικής από το Δήμο Γρεβενών

  Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών. Η Λαϊκή Συσπείρωση στα προημερησίας έβαλε ...