Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στο φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στο φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών, με ομιλητή τον Βασίλη Μπέλλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ).


Ο Βασίλης Μπέλλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής για να ζήσουμε καλύτερα με βάση το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το γεγονός ότι αυτό δεν γίνεται οφείλεται στον σημερινό δρόμο ανάπτυξης, όπου η οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας γίνεται με βάση την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Επισήμανε στη συνέχεια ότι όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, παρά τις ορισμένες μικροδιαφορές που μπορεί να έχουν, συγκλίνουν στον σημερινό, καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», την οποία έχουν ως «ευαγγέλιο» όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους και τις συνέπειες που αυτή έχει για τον λαό της περιοχής. Το γεγονός ότι για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι, ο λαός καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος. Με προμετωπίδα την πράσινη ανάπτυξη και τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος η ΕΕ προωθεί την ενεργειακή της πολιτική προσπαθώντας να σταθεί ανταγωνιστικά στο νέο διεθνές ενεργειακό σκηνικό που διαμορφώνεται.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολεμική προετοιμασία σε επίπεδο ΕΕ, την οποία πληρώνουν οι λαοί είτε με αύξηση των πολεμικών δαπανών, είτε με το αίμα τους. Στην μετάπτωση της ΕΕ προς την πολεμική οικονομία με τη στάση της στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και την κούρσα εξοπλισμών σε κράτη-μέλη της Ένωσης, ο Βασίλης Μπέλλος, εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας ότι η δική μας άρχουσα τάξη σε ρόλο πρωτοπαλίκαρου, βάζει  τη χώρα σε περιπέτειες.




Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης και αντεπίθεσης απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Ενώ, ανέλυσε την πολιτική πρόταση του Κόμματος, τη μοναδική ρεαλιστική και αναγκαία διέξοδο με βάση την εποχή που διανύουμε, δηλαδή την ανατροπή του αστικού κράτους, το πάρσιμο των κλειδιών της οικονομίας και την οικοδόμηση της κοινωνίας του μέλλοντος: Του σοσιαλισμού.

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να βγει πιο δυνατό και με τους ευρωβουλευτές του θα ενημερώνει για τις πολιτικές που θα θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, θα αποκαλύπτει στον λαό αυτές τις πολιτικές και θα παλεύει για μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου