Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

 

 Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Γρεβενών καλεί τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τον επισιτισμό, στα εργοστάσια, στα εμπορικά της περιοχής   να μπουν στον αγώνα για να αποδείξουν ότι δεν δίνουν τη συναίνεσή τους στην πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματά τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Η κυβέρνηση της  ΝΔ και οι πολιτικές δυνάμεις -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βελόπουλος    συμφωνούν στις δεσμεύσεις  προς τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Ο στόχος είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που οι εργάτες θα δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων.

Σε αυτές τις δυνάμεις δηλώνουν παρουσία και οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους δεμένους με τα «ρεαλιστικά» αιτήματα της «ανάπτυξης για όλους», των αυξήσεων όσο αντέχει η οικονομία, της ζωής που δεν θα ξεφεύγει από τα όρια που θέτουν τα αφεντικά.

Είναι αδίστακτοι!

Η υποστελέχωση υπηρεσιών, όπως η πυροσβεστική, τα δασαρχεία οι υπηρεσίες πρόνοιας σε όλη τη χώρα, όπως και στα Γρεβενά, αφήνει απροστάτευτο τον λαό μας. Δεν δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον και αξιοποιούν δισεκατομμύρια για την πράσινη ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων καταστρέφοντας το φυσικό πλούτο της περιοχής την ίδια ώρα που μιλάνε για την ανάπτυξη με βάση αυτό!

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και μαζί η πληγή για κάθε λαϊκή οικογένεια για το πώς θα καλύψει τις ανάγκες για τη μόρφωση των παιδιών της σ’ ένα σχολείο με κτίρια που δεν ελέγχονται για την καταλληλότητά τους, με ελάχιστη χρηματοδότηση και με πολυπληθή τμήματα, αφού το Υπουργείο επιμένει σε συγχωνεύσεις τμημάτων και στο απαράδεκτο αντιεπιστημονικό όριο των 25 μαθητών!

Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στα νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ξοδεύονται για τη σφηκοφωλιά του ΝΑΤΟ, για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων, κινδυνεύει να βρεθεί μέσα στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου, για να συνεχίζουν να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο!

        Με παρακαταθήκη τους μεγάλους αγώνες όλης της τελευταίας περιόδου, τα εργατικά σωματεία αναδεικνύουν ότι με την οργάνωση και την αλληλεγγύη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τα μονοπώλια και το κράτος τους, ο εργαζόμενος λαός μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή αντεργατικών νόμων, να αποσπάσει κατακτήσεις και να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερες ανατροπές.

        Γεμίζουμε αισιοδοξία από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες, στους Οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους που υπογράφηκαν ΣΣΕ με αυξήσεις, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής που πήγε στα σκουπίδια η προσπάθεια να επιβληθεί 10ώρο και οι εργάτες επέβαλλαν ΣΣΕ με αυξήσεις και 8ωρο, στη ΛΑΡΚΟ, που οι εργάτες συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Οργανώνουμε την πάλη μας:


• Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο 5ήμερο.


• Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού

• Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας

•Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία

• Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην ενέργεια, στο νερό.

        Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο. Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργοστάσιο,αποθήκη και κατάστημα!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9/24 ΣΤΙΣ 14:00μ.μ.

Στην πλατεία Λαχαναγοράς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6978746638

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Γρεβενών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

  Σε μία εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία και για όσους γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά πράγματα κάθε χρονιά είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αιτί...