ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

          «Καλούμε σήμερα τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν μαζί μας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια. Αύριο να παραλύσει όλη η Ελλάδα στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγελθεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μία είναι η επιλογή: Να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ούτως ώστε να μην ψηφιστεί η δανειακή συνθήκη, να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να ανατραπεί η κυβέρνηση, με τη θέληση, τη δράση και την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα.
          Εμείς δεν μένουμε εκεί και ούτε τα υποτάσσουμε όλα στις κάλπες. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι μέσα στην πάλη του ο λαός να κατανοήσει ότι δεν αρκεί η ανατροπή μιας κυβέρνησης. Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει εφεδρείες, αυτές που σήμερα εμφανίζονται ως αντιμνημονιακές. Τόσο αντιμνημονιακές, όσο ήταν και η ΝΔ. Αυτό που έχει σημασία είναι να ανατραπεί η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία, γιατί τότε μπορείς να μιλάς όχι απλώς για μια λαϊκή κυβέρνηση, αλλά για μια λαϊκή εξουσία. Όλες οι προτάσεις που λέγονται σήμερα για ηρωικές διαπραγματεύσεις, για αγωνιστικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν πουθενά, παρά σε έναν φαύλο κύκλο. Αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να πάρει στα χέρια του την οικονομία της χώρας δηλαδή τα μέσα παραγωγής, τα μονοπώλια, τις επιχειρήσεις. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι μία λύση που θα δώσει ανάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Θα είναι ένα διάλειμμα πικρό, πολύ πικρό χωρίς λαϊκές κατακτήσεις και αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να πει την τελευταία του λέξη. Αρχής γενομένης από σήμερα η εναλλακτική πρόταση απέναντι στη σημερινή πολιτική  δεν μπορεί να είναι περιστασιακές και αποσπασματικές φιλολαϊκές προτάσεις, αλλά εξουσία εργατική, λαϊκή. Δίχως εξουσία του λαού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς το φαύλο κύκλο της κρίσης μαζί βεβαίως με την αποδέσμευση από την ΕΕ και με τη διαγραφή του χρέους μονομερώς.
          Κανένα άλλο παζάρι. Ακόμα κι αν χαρίσουν 100% το χρέος, αυτό θα το πληρώσει από τις τσέπες του ο λαός, θα τα επιστρέψει ο λαός με τον ιδρώτα, το μόχθο του και με τα προβλήματά του. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Πολύ θα θέλαμε να υπήρχε κάτι το ενδιάμεσο, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση υπάρχει η ριζική.
          Εχουν επιλέξει κανά δυό ζητήματα όπως είναι ο 13ος και ο 14ος μισθός, για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Οι εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι αυτές. Να κόψουν πέντε έξι μισθούς από τον λαό  στη  διάρκεια του χρόνου καταργώντας τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, βάζοντας δυσβάστακτους φόρους και να πουν αφήνουμε τον 13ο και τον 14ο μισθό. Πάλι λιγότεροι μισθοί θα είναι. Αυτές τις διατυπώσεις σήμερα περιμένουν να κάνουν. Ο λαός πρέπει να τους δείξει ότι δεν είναι αφελής, ότι δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν. Κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό έστω σαν ένα βήμα προς τα εμπρός».


          Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται σε λίγη ώρα  να δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τι ακριβώς θα συμβεί στη χώρα εάν επιστρέψουμε στη δραχμή. Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Είναι κίνδυνος;
          «Η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία. Παρότι μεταξύ τους είναι σύμμαχοι όσο αφορά στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος, είναι ταυτόχρονα και μεταξύ τους σκληροί ανταγωνιστές, ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο απ’ την κρίση και ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο απ’ την ανάκαμψη. Πρόκειται λοιπόν για μέτρα που μπορούν να τα πάρουν μεταξύ τους, ο λαός όμως δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους ανταγωνισμούς των κρατών μελών της ΕΕ. Και εδώ δεν πρόκειται να αποφασίσει μόνο η Γερμανία, θα είναι κι άλλοι που θα αποφασίσουν, δεν πρέπει ο λαός να εγκλωβιστεί σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς, πρέπει να τους υπερβεί προβάλλοντας τη δική του εναλλακτική λύση εξουσίας. Αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται αυτό. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος φόβος, πάντα θα υπάρχει ένας στόχος, να ξαναμπούμε στην ευρωζώνη, βγήκαμε να ξαναμπούμε. Τίποτα δεν είναι χειρότερο απ’ το να φοβάται ο λαός και να διαλέγει ένα από τα δύο διλήμματα που του βάζουν οι εκμεταλλευτές του». 


ΑΘΗΝΑ 6/2/2012                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Κυρίες και κύρι...