Τέρμα πια στις αυταπάτες



Το εργοστάσιο της πολυεθνικής «Ford» στο Βέλγιο έκλεισε πετώντας στο δρόμο πάνω από 4.000 εργάτες. Η είδηση φιλοξενήθηκε σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Ενα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία: Δύο χρόνια πριν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών στο όνομα της σωτηρίας του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας τους.
Η διοίκηση της «Ford» επέλεξε να αναθέσει την παραγωγή του νέου μοντέλου «Mondeo» στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βαλένθια της Ισπανίας, επειδή - όπως λένε τα δημοσιεύματα - μειώνει έτσι δραστικά το «κόστος».
Ετσι, η τελική εξέλιξη για τους εργάτες που απολύονται βεβαιώνει ότι η αντεργατική επίθεση δεν είναι συνάρτηση της «συνεργασίας» ή όχι των εργαζομένων. Δε γλιτώνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά και τους μισθούς τους όταν δέχονται τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων τους. Ισα ίσα. Τα μονοπώλια νοιάζονται μόνο για το κέρδος και καθόλου για το αν οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά ή όχι. Αν τα συμφέροντά τους το απαιτούν, τότε θα διαλύσουν ολόκληρες παραγωγικές μονάδες αδιαφορώντας για το αν διαλύουν και τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.
Ριζοσπάστης 26/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...